Дома> Вести> Кога купувате електричен автомобил, како го осудувате неговиот квалитет?

Кога купувате електричен автомобил, како го осудувате неговиот квалитет?

June 28, 2024

1. Прво, погледнете го изгледот на електричниот автомобил. Големите компании со сила обрнуваат еднакво внимание на деталите, како што се празнините помеѓу пластичните делови на електричниот автомобил, плошноста на декорациите, сјајноста на површината на бојата на телото и светлината што се пренесува на површината на бојата на телото. Ако производителот може добро да ги направи овие детали, неговиот квалитет е дефинитивно загарантиран.

Zeekr 001 2024 We Version 100kwh Rear Wheel Drive

2. Проверете ги електричните компоненти на електричниот седан автомобил, како што се неговите предни и задни светла и рогови. Повеќето клиенти избираат да гледаат и купуваат автомобили во текот на денот, така што имаат тенденција да го игнорираат инспекцијата на светлата. Високите и ниските греди на фаровите, сигналите на сопирачките и сигналите за пресврт треба да бидат земени во предвид и да проверат дали осветленоста и трепкањето се на иста фреквенција. Покрај тоа, проверете ја состојбата и чувствителноста на покажувачот на таблата со електричен седан автомобил под прекинувачот на клучот и дали звукот на рогот е јасен и гласен.
3. Обрнете внимание на квалитетот на пластичните делови: Свртете го клучот, отворете го барелот за седиштето и задниот трупец на електричниот автомобил, почувствувајте ја чувствителноста на прекинувачот и проверете дали прекинувачот за заклучување работи и дали има абнормален звук. Потоа, нежно затворете го капакот и слушајте дали има остар звук на удар при затворање. Ако има звук на влијание, тоа значи дека печатот не е добар. Притиснете го и повлечете го со рака за да проверите дали залак на капакот е цврст. Во исто време, гумите не треба да се игнорираат. Покрај тоа што ќе ја погледнете нивната отпорност на абење, мора да обрнете внимание на тоа дали спецификациите на гумите се конзистентни и дали се присутни капаците на вентилот на двете гуми.
Контактирајте не

Author:

Mr. Archer

Phone/WhatsApp:

18723715487

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати