Дома> Вести> Дневно одржување на електричен автомобил

Дневно одржување на електричен автомобил

July 16, 2024

Дневното одржување на електричен автомобил се однесува на дневното рутинско техничко одржување на електричен автомобил за да се задржи електричниот автомобил во целосна и недопрена техничка состојба. Неговата главна содржина е во центарот на инспекцијата и отстранувањето на прашината, вклучително и: чистење на површината на телото, инспекција на безбедносни механизми и врска и прицврстување на разни компоненти.

Li Auto L6 2024 Model Pro

Дневното одржување може да го изврши возачот пред, за време и откако возилото се вози секој ден, без да го заземе времето за возење. Дневното одржување трае само неколку минути за да се обезбеди безбедност и удобност во возењето и да се елиминираат потенцијалните скриени опасности, што е многу неопходно за возачите. Во исто време, кога проверувате електричен автомобил, барем треба да ги извршите следниве инспекции или чистење работа.
Визуелно проверете ги гумите. Ако положбата на гумите е мала, користете барометар за да го измерите притисокот на гумите и да го надувате навреме за да се осигурате дека притисокот на гумите е помеѓу 300 и 350 kPa и проверете дали завртките на тркалото се лабави или паѓаат.
Пред да возите секој ден, мора да проверите дали вкупниот напон на батеријата за напојување и течноста за сопирачките се доволни. Ако не, треба да го наполнете на време или да додадете течност за сопирачката како што е потребно.
Проверете дали важните електрични компоненти можат да работат нормално. Ако има проблем, треба веднаш да го поправите.
Исчистете ги внатрешните и надвор од автомобилот, извадете ги прашината и нечистотијата внатре и надвор од електричниот SUV автомобил, избришете ја површината на бојата на телото на автомобилот, извадете го мразот, снегот, водата и прашината на предниот ветробран, ретровизорот и надворешните светла , и осигурете се дека површината е чиста и не го попречува возењето. Можете да користите правосмукалка, пердув, бришење материјали, итн. За чистење.
Контактирајте не

Author:

Mr. Archer

Phone/WhatsApp:

18723715487

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати