Дома> Вести> Како да изберете електричен автомобил

Како да изберете електричен автомобил

August 12, 2024
Сега, кога животот станува сè повеќе стресен, многу луѓе почнуваат да се фокусираат на уживање и избираат локални атракции за посета за време на празниците или слободното време. Со цел да се задоволат потрошувачките потреби на туристите и да се подобри квалитетот на услугата на сценските места, туристичките атракции избираат електричен автомобил. Па, како да изберете нафтен електричен хибриден седан? Дозволете ви да ви кажат производителите на електричен хибриден седан на нафта.
Song PLUS New Energy 2024 Honor Edition DM-i 110km Flagship PLUS
Покрај тоа што е удобен за туристите, електричниот автомобил исто така треба да биде погоден за персоналот кој ги управува, што поставува одредени барања на методите на работа на електричен автомобил. Колку е поедноставно методот на работа, колку е пократко времето што е потребно за автомобилот да започне, да запре и да вози. Може да им донесе поголема погодност на туристите на големи места со многу луѓе, а во исто време, исто така може да обезбеди поголема погодност за луѓето со ниско ниво на образование. Можности за работа.
Производителите на хибриден седан на нафта веруваат дека флексибилноста на возилото е многу важна. Кога електричниот автомобил возат на големи места каде што луѓето доаѓаат и си одат, за да избегнат судир со сценско место, паркови и туристи за одење, од нив се бара да имаат одреден степен на флексибилност. Ова е исто така во согласност со електричниот автомобил. Начинот на кој самиот автомобил е дизајниран да работи има сè што е со него. Едноставни методи на работа и прилагодлив електричен автомобил можат да обезбедат одредена основа и да гарантираат за безбедност и погодност.
Електричниот автомобил е економичен. Бензински автомобил: консумирајте 23 литри гориво на 100 километри, а оперативната цена е околу 161 јуани на ден (со исклучок на трудот), што е околу 60,000 јуани годишно; Електричен автомобил: Консумирајте 23 киловат часови електрична енергија на 100 километри, а трошоците за работа се 13,8 јуани на ден (со исклучок на трудот), а една година е околу 6.000 јуани годишно; Редовното одржување за бензински автомобил е околу 2.000 јуани годишно, а проверка на гуми и електрични уреди за електричен автомобил е скоро бесплатно за една година; Брзината на бензинскиот автомобил ги надминува регулативите, а голема количина на издувен гас предизвикан од долгорочно возење со мала брзина се испушта во воздухот. Мирисот е лут и безбедносниот фактор е низок. Барањето 30㎞h за електричен автомобил и системот за двојно сопирање имаат висок фактор на безбедност. Големи бензински автомобил на гасните пумпи, што е одземаат многу време и макотрпно. Електричниот автомобил има потреба само за напојување и електрична мрежа има брзо полнење, што е повеќе еколошки и еколошки. Заштедете време и енергија.
Контактирајте не

Author:

Mr. Archer

Phone/WhatsApp:

18723715487

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати