Дома> Вести> Одржување на батерии за електрични автомобили

Одржување на батерии за електрични автомобили

September 02, 2024
Електричниот автомобил стана ново средство за транспорт. Електричниот автомобил може да заштити од ветер и дожд, да заштити од студ и топлина и да има богати конфигурации. Тие ги препознаваат потрошувачите. Па, како треба да се одржи батеријата на електричен седан автомобил?
Zeekr 001 2024 WE Edition
Опкружување каде што температурата е превисока ќе го зголеми внатрешниот притисок на батеријата и ќе го присили вентилот за ограничување на притисокот на батеријата автоматски да се отвори. Директна последица е да се зголеми количината на загуба на вода во батеријата. Прекумерната загуба на вода во батеријата неизбежно ќе доведе до намалување на активноста на батеријата, ќе го забрза омекнувањето на плочите и ќе ја оштети школка за време на полнењето. Телото се загрева и лушпата се испакнати, деформи и друго фатално оштетување.
Кога напонот на батеријата на електричен автомобил не е помал од 1/3, ова е препорачаното време на полнење; Ако батеријата не се користи долго време, ја напојуваме батеријата на секои половина месечно; Кога напонот ќе ја достигне границата „поттик за напојување“, тој нема да може да продолжи со празнење; отсечете ја моќноста кога ќе се појави зеленото светло. Тековната генерирана со преполнување брзо ќе го троши електролитот.
Правилно сфатете го времето за полнење на електричен седан автомобил. Подобро е да се наполни батеријата еднаш кога длабочината на празнење е 60%-70%. Лабавиот излезен приклучок на полначот за електричен автомобил и оксидацијата на површината за контакт ќе предизвика да се загрее приклучокот за полнење. Прекумерното време на греење ќе предизвика краток спој на приклучокот за полнење директно ќе го оштети полначот и ќе предизвика непотребни загуби. Затоа, кога ќе се открие горенаведената состојба, оксидот треба да се отстрани или конекторот треба да се замени навреме.
Контактирајте не

Author:

Mr. Archer

Phone/WhatsApp:

18723715487

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати