Дома> Вести> Колку често е потребно за да се заменат гумите на електрични автомобили?

Колку често е потребно за да се заменат гумите на електрични автомобили?

September 04, 2024
Кога електричен автомобил патува долго време, гумите исто така ќе се истрошат до одреден степен. Па, колку често треба да се заменуваат гуми за електрични автомобили? Да го разгледаме од производителите на електрични седани автомобили.
JiKr001 2024 ME version 100kWh four-wheel drive
Гумите на електрични автомобили обично се заменуваат еднаш на секои 20,000 километри. Тие исто така можат да бидат заменети врз основа на степенот на абење на гумите. Општо, тие треба да бидат заменети за околу 2 години. Производителите на електрични седан автомобили велат дека кога гумите го надминуваат нивниот сервисен живот, гумите ќе почнат да стареат, зацврстуваат и пукаат. Доколку продолжат да се користат, шарата ќе се деформира и постои ризик од испуштање на гуми.
Во зависност од интензитетот на употреба на автомобилот од страна на сопственикот на автомобилот и условите на патот на делот за возење, времето за замена на гумите сепак ќе биде различно. Подобриот начин да се суди е да се процени дали треба да се замени врз основа на вистинското абење и солза. Ако гумата очигледно доживеала абење, а јамите во шемата на гумите се носат околу една третина до две третини. Во тоа време, производителите на електрични автомобили препорачуваат да ги заменат гумите.
Контактирајте не

Author:

Mr. Archer

Phone/WhatsApp:

18723715487

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати