Дома> Вести> Дали навистина троши електрична енергија кога електричниот автомобил го вклучува грејачот во зима?

Дали навистина троши електрична енергија кога електричниот автомобил го вклучува грејачот во зима?

August 02, 2024
Кога зборуваат за пријатели на северот, луѓето дефинитивно ќе мислат на зимскиот живот на отворено на северот - во основа носат кожни панталони со памучни панталони, а исклучителните дами ќе носат и убави марами и нараквици. Со еден збор, како е цврсто завиткан?
Ideal L9 Electric 2024 Ultra
Зимата на северот не само што влијае на облекувањето на отворено на млади браќа и сестри, туку им носи проблем на многу сопственици на електрични SUV автомобили на северот. Тие се грижат за тоа дали можат да го вклучат грејачот или климатик кога водат електричен SUV автомобил во зима. Тоа нема да влијае на опсегот на крстарење. Не можете да седите во автомобилот со иста строга облека. Значи, да го проучиме и да го решиме овој проблем.
Одговорот е ПТЦ. Во моментов, изворот на греење на повеќето електрични автомобили на пазарот во основа е обезбеден во форма на електрично греење, користејќи PTC компоненти со голема потрошувачка на енергија. Поради оваа мала компонента индиректно влијае на опсегот на крстарење. Едноставно кажано, ПТЦ е она што честопати го нарекуваме електрични ќебиња, влошки за греење, фен за коса и жици за отпор за кои честопати зборуваме на часови по физика. Овие производи припаѓаат на категоријата ПТЦ.
Изворот за греење на системот за климатизација на бензинскиот автомобил е главно обезбеден од течноста за ладење на моторот, што е различно од системот за греење на обичен електричен автомобил. Едноставното разбирање е исто како и принципот на брзо загревање. Откако ќе се вклучи напојувањето, внатрешната електрична жица за греење се загрева и потоа ја врие водата. ПТЦ е повеќе високо-технолошки. Инсталиран е во малиот резервоар за вода за грејач на традиционален бензински автомобил. Тој користи термистор како извор на топлина. Откако ќе се вклучи напојувањето, отпорникот се загрева, а вентилаторот работи за да предизвика воздухот да помине низ елементот за да го загрее воздухот. Ефект.
Овој гаџет можеби не е голем по големина, но спакува многу моќ. Ова е причината зошто електричниот автомобил троши толку многу електрична енергија по вклучувањето на грејачот. ПТЦ компонентите што ги користат производителите генерално имаат моќност од 2-3kW и ќе трошат 2-3kWh електрична енергија за еден час континуирано работење.
Контактирајте не

Author:

Mr. Archer

Phone/WhatsApp:

18723715487

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати