Дома> Вести> Како треба да се одржува електричен автомобил на дневна основа?

Како треба да се одржува електричен автомобил на дневна основа?

August 30, 2024
1. Редовно полнење и одржување
Редовното и закажаното полнење и одржување на електричен автомобил може ефикасно да го намали оштетувањето на батеријата предизвикана од загуба на електрична енергија и да ги подобри вкупните перформанси на електричниот седан автомобил. Кога не се користи долго време, батеријата треба да се наполни и одржува на секои еден месец. Ако не е погодно целосно да се наполни и испуштате, можете да ја наполните кога батеријата е под 10% и сè уште ги имате соодветните функции.
Zeekr 001 2024 WE version 100kWh RWD
2. Обрнете внимание на притисокот на гумите
Кога гумите на електричен автомобил се одржуваат под поголем притисок на воздухот, тој не само што ќе ги намали испакнатините на возачкиот пат и ќе ја елиминира непријатноста предизвикана од чакал и други предмети, туку и ќе го намали динамичниот фактор на триење помеѓу гумите и патот. Ова пак има практичен ефект на зголемување на километражата на возење.
3. Обрнете внимание на температурата на работењето на батеријата
Обидете се да ја задржите батеријата на 0-40 ° C. Повисоките или пониските температури ќе имаат влијание врз литиумската батерија. Особено ако температурата е превисока долго време, ќе биде многу штетно за литиумската батерија. Пониските температури исто така ќе предизвикаат ненадеен пад на километражата.
4. Редовни стандарди за одржување и подмачкување
Иако дизајнот на механичка структура на електричен седан автомобил е многу поедноставен од оној на бензинските возила, подобри стандарди за подмачкување за електричен автомобил се уште се задолжителни за удобно, еколошки, заштеда на енергија и безбедно возење.
Контактирајте не

Author:

Mr. Archer

Phone/WhatsApp:

18723715487

Популарни производи
You may also like
Related Categories

Е-пошта на овој добавувач

Предмет:
Е-пошта:
Порака:

Your message must be betwwen 20-8000 characters

Веднаш ќе ве контактираме

Пополнете повеќе информации за да може побрзо да стапи во контакт со вас

Изјава за приватност: Вашата приватност е многу важна за нас. Нашата компанија ветува дека нема да ги открие вашите лични информации на која било ексклузија со вашите експлицитни дозволи.

Испрати